Terugblik iTour 2017

Op de dag na Pasen was het dan zover; de VenJ iTour 2017 van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) ging van start! De VenJ iTour is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor iBestuurders, iProfessionals en iPartners in het VenJ-domein en wordt georganiseerd door de Directie Informatisering en Inkoop.

Voor de organisatie van deze dag hebben mijn collega Rianne Blacquiere en ik met een groot aantal collega’s van binnen en buiten VenJ samengewerkt. Er werden geweldige sessies gehouden. Zo kon je les krijgen in hacken, gaf een sessie inzage in aanbestedingen en was er een sessie waar een goed beeld werd gegeven van hoe wij ICT inzetten tijdens de missies in Mali. Ook bestond een bezoek aan de Multi Media bus van de Politie (al snel ‘de bus van Ed’ genoemd), of een bezoek aan de waterpolitie tot de mogelijkheden. En was de Koninklijke Marechaussee aanwezig om een van hun voertuigen te tonen en daarover uitleg te geven. Een inspirerende, leerzame en leuke iTour dus!

Waarom is de VenJ iTour zo waardevol?

  • Het realiseert verbinding: De VenJ iTour is een VenJ-brede fysieke ontmoetingsplaats. Een plek die invulling geeft aan de behoefte om kennis en ervaring te delen en persoonlijk contact met elkaar te hebben.
    Daarnaast om te ontmoeten, te inspireren, van elkaar te leren, en open in gesprek te gaan.
  • Het biedt inspiratie: De VenJ iTour biedt ruimte voor inspiratie vanuit de business en de effecten ervan op de werkvloer.
    Want, wat betekenen al die VenJ-ontwikkelingen voor ons, onze overheidscollega’s en partners uit het veld? Daarop werd antwoord gegeven door het geven van concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, over de mensen van alledag en de VenJ-ers die daar – met openheid, hart en ziel – aan bijdragen.
  • Het geeft richting (voor realisatie): De VenJ iTour is een plek waar richting wordt gegeven aan (over)morgen en waar de I-Strategie VenJ handen en voeten heeft gekregen in het Informatieplan 2017 (voor meer informatie check documenten Informatieplan 2017 en Informatiestrategie 2017-2022). Een moment waarop neuzen dezelfde kant op draaien en wij samen snuffelen aan de realisatie, communicatie en de investeringen die daarbij horen.
  • Het geeft energie!: De VenJ iTour is een plek waar mensen hun ervaringen en energie interactief delen. En waar wij met elkaar en onze buitenwereld in gesprek gaan over wat er goed gaat, wat er beter moet en wat daarvoor nodig is. Een plek waar de goede energie samenkomt in verhalen, in beelden, met tastbare resultaten en met veel ruimte voor discussie. Energie die er voor zorgt dat wij de dag erna niet vervallen in de ‘waan van de dag’, maar elkaar blijven opzoeken en weten te vinden.

Positief resultaat!
Het resultaat van de VenJ iTour was een boost aan energie en ideeën. Mensen zijn concreet in beweging gekomen! Kijk en geniet nog even mee door de Congreskrant te lezen, de openingsfilm van de iTour 2017 te bekijken en ‘een verslag in 25 Tweets’ op je in te laten werken.

De iTour was tevens voor mij een mooie gelegenheid om ook de projecten waar ik aan meewerk nog even te presenteren. Specifiek;

Delen via: