MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

PPM advies wordt vaak benaderd voor financiële ondersteuning van goede doelen. Het is echter financieel en organisatorisch onmogelijk om te participeren in elk goed doel, in elke goed initiatief. Keuzen hierin zijn dan ook noodzakelijk. Het is voor PPM advies niet zozeer de keuze om te participeren, echter wél in welke doelen en in welke organisatie. Voor PPM advies is hier een aantal zaken van belang. De vraag dient te komen uit het eigen netwerk, waar men zichzelf inzet als vrijwilliger voor een bepaald goed doel. Waarbij kleine organisaties de voorkeur hebben. De participatie van PPM advies kan op een financiële en/of communicatieve wijze en door middel van een artikel en melding op de website. Waarbij het voor PPM advies van belang is dat de talenten van de vrijwilliger worden ondersteund. Kortom, PPM advies ondersteunt goede doelen waarbij inzet van talentvolle vrijwilligers noodzakelijk is.

Inmiddels heeft PPM advies een aantal goede doelen gesteund:

Ambassadeur Serious ambtenaar
Serious ambtenaar is een jaarlijks terugkerend fenomeen, waar ambtenaren twee dagen vrijwillig meewerken aan een project of opgave. De verdienste van deze inzet wordt vervolgens gedoneerd aan Serious Ambtenaar, die het vervolgens schenkt aan Serious Request. Ik vind dit een heel bijzondere manier om bij te dragen aan een goed doel. Tegelijkertijd is het een manier om op allerlei niveaus en gremia kennis en kunde actief en bevlogen te delen. Daarom breng ik dit fenomeen graag onder de aandacht bij organisaties en ambtenaren om zo nog meer mensen te betrekken. Dit doe ik door mensen actief te informeren, berichten via Twitter en LinkedIn te verzenden en door (uiteraard) zelf ook mee te werken en opdrachten te creëren. Want, elke keer weer zijn de uitkomsten van de opdrachten anders dan verwacht. Er wordt namelijk daadwerkelijk gedacht en ingevuld vanuit mogelijkheden in plaats vanuit beperkingen. Klik hier voor een impressie van de eerste bijeenkomst in 2015.

Spieren voor kinderen 2014
Mariska Pieters benaderde PPM advies met onderstaand bericht:
Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren zet zich in om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren. In de nacht van 26 op 27 oktober wordt er op 100 plaatsen in Nederland gesport tijdens het teruggaan van de klok van zomertijd naar wintertijd. Om mijn steentje bij te dragen zal ik om 2:00 uur ’s nachts ik gedurende 1 uur en 1 seconde hardlopen over een verlicht parcours van ruim 2 kilometer door het Sloterpark te Amsterdam. Er is die nacht 361.500 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren.

Madeliefjesteam fietste in 2013 500 km in 24 uur
Oud collega Gerard Weck is onderdeel van het Madeliefjesteam en fietst 500 km in 24 uur voor een goed doel. Lees hieronder een deel van zijn verhaal:
“Kijk vooral eens op www.madeliefjeshomeride.nl. We zijn erg trots op onze ambassadeur: Paul Rosemöller. Maar ook op onze talrijke sponsoren. En ik ben erg blij met de gulle sponsorbijdrage van Monique en zeker ook met de publiciteit die zij ons gunt. Natuurlijk stellen wij een bijdrage op prijs. Maar kijk ook eens om je heen. Misschien is er wel een team uit jouw buurt! Wil je toch ons sponsoren, klik dan op deze link. En wij zullen luidkeels zingend en jubelend door het Noord-Hollandse landschap glijden. Niet in de laatste plaats omdat het dan al erg donker aan het worden is en we enige angst willen overwinnen. Onze belevenissen zijn via ons eigen site te volgen”.

Alpe d’HuZes 2012
Alpe d’HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel, of in teamverband zes maal op één dag de Alpe d’Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d’HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. In 2012 sponsorde PPM Advies het team ‘La Famiglia’ en de deelnemers Jeroen Paap en Vera Hornstra.

Delen via: