ASV

ASVHet invoeren van de Algemene Subsidie Verordening (ASV)
Al jaren was het de wens van de gemeenten om een eenduidige verordening te hebben voor het verstrekken van subsidies. Tijdens de opdracht van Monique voor de VNG (2009-2010) heeft zij deze vraag onderzocht en vervolgens geadviseerd om deze vraag op te pakken.
Na een positieve reactie op het advies heeft Monique vervolgens in samenwerking met onder andere het ministerie van Financiën en een groot aantal voorloop-gemeenten de ASV opgesteld. Na de ontwikkeling van de ASV bleken gemeenten nog zoekende te zijn naar hoe deze ASV het beste was op te stellen en in te voeren. Daarom werd na de ontwikkeling van de verordening een eerste en vervolgens een tweede werkprogramma door Monique ontwikkeld. Na de eerste ASV zijn er inmiddels twee herzieningen geweest en werken de meeste gemeenten met deze verordening. Daarnaast is een groot aantal gemeenten nu nieuwe stappen aan het zetten naar het gezamenlijk beoordelen van subsidie aanvragen met burgers en andere organisaties. Ook wordt er gezocht naar crowdfunding; het inzetten van private middelen naast de publieke om zo een groter (en betere) resultaat te behalen. Een ontwikkeling die we slechts een paar jaar geleden niet gedacht hadden. Klik hier voor een van de ideeën welke ingezet kan worden voor het verstrekken van subsidies van nu.

PPM advies en de ASV
PPM advies heeft inmiddels een aantal opdrachten uitgevoerd (of zijn nog gaande) op het gebied van het invoeren van de ASV bij gemeenten. Lees meer over de opdrachten die PPM advies met betrekking tot de invoering van de ASV heeft uitgevoerd.

Delen via: