Sectormanager Publiekszaken/Programmamanager Dienstverlening, gemeente Medemblik (apr 2011 – dec 2011)

logo-gemeente-medemblikOpdracht
De gemeente Medemblik is een fusiegemeente die per 1 januari 2011 ontstaan is uit de voormalige gemeenten Medemblik, Wervershoof en Andijk. Naast het aansturen van de sector Publiekszaken is de opdracht van Monique om de dienstverlening binnen deze fusiegemeente door te ontwikkelen naar 1 gemeente 1 visie. Vervolgens is de opdracht deze ontwikkeling te versterken en te implementeren. Dit gebeurt onder andere door het optimaliseren van processen, samenvoegen van de drie Klant Contact Centra (KCC) en het bij elkaar brengen van de sectoren Samenleving en Publiekszaken.

Monique verving daarbij de manager Publiekszaken en Sociale Domein als interim Manager van publiekszaken en sociale domein. Monique was onderdeel van het MT en gaf leiding aan vier teams.

Aanpak
• Vaststellen welke documenten de basis vormen voor het opstellen van een consistente gemeentelijke dienstverlening visie;
• Vorming van een eensgezinde nulmeting;
• Vaststellen van rollen, taken en verantwoordelijkheden;
• Het opstellen van een Visie dienstverlening.

Resultaat
Monique heeft een goed begin kunnen maken met de implementatie van de visie dienstverlening. De manager kon na haar terugkomst de visie een op een oppakken en verder implementeren en uitvoeren.

Delen via: