Jaarverslag

Het is februari en tijd voor een jaarverslag…blijkbaar. De afgelopen twee weken word ik veelvuldig benaderd door opdrachtgevers uit het afgelopen jaar om een stukje te schrijven voor het jaarverslag. Voor de ene is het voor het jaarverslag voor het college en de raad, voor de ander voor de burger en zo ook voor de Tweede Kamer.

Volgens Wikipedia (ja sorry, maar de omschrijvingen op deze website zijn gewoonweg leuk en vaak ook eenvoudig en duidelijk) is een jaarverslag; een overzicht van wat er in het betreffende jaar in een organisatie is gebeurd, al dan niet met een financiële verantwoording. In de sociale sector geeft een jaarverslag vaak een beeld van de werkmethoden, het soort cliënten, de personeelsformatie en de doelstellingen van de organisatie.

En hier gaat het dan om de niet-financiële verslagen. Ik merk dat het dan even graven is naar wat ik ook alweer gedaan heb en wat het concrete resultaat was. Maar gaandeweg bij het schrijven van het kleine stukje (want het mag niet groter zijn dan een half A4’tje) komt er dan weer een glimlach op m’n gezicht. Ik denk dan aan de mensen waar ik de opdracht mee volbracht heb en wat een leuke momenten we gedeeld hebben. En daarom ook een (klein) jaarverslag van mij, niet groter dan een A4 en met een blik op twee momenten die leuk zijn om weer even op terug te kijken. Momenten en bijeenkomsten waar ik met veel plezier een inhoudelijke bijdrage aan heb geleverd:
Thinkathon
Bijeenkomst iVeiligheid

 

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *