Een terugblik helpt …

Inmiddels zitten we alweer in de derde week van het nieuwe jaar. Aan het begin van ieder jaar staat bij het eerste gesprek weer de vraag centraal; “Mag ik je nog een gelukkig Nieuwjaar wensen?”. Volgens verschillende sites kan en mag dat nog tot de derde week van januari. Ik vind vooral dat je iemand een gelukkig Nieuwjaar kan wensen, wanneer je dat oprecht meent. En wat mij betreft kan dat zelfs in februari nog.

En dan zijn er die goede voornemens. Mijn leesbox zit vol met nieuwsbrieven met terugblikken op 2015 en goede voornemens voor 2016. En tegelijkertijd lees ik dat 70 procent van de Nederlanders geen goede voornemens heeft. De 30 procent die ze dus wel heeft, daarvan houden de meesten die voornemens niet vol. Dat klinkt niet heel hoopvol. Ik vind dit moment van het jaar juist zo mooi om een al dan niet symbolische terugblik te werpen op het afgelopen jaar en vooral om daarvan te leren en om te reflecteren. Wat wil ik nog wel en wat vooral niet in het komend jaar? Een van mijn doelen in het leven is te blijven groeien, leren en ontwikkelen. Als je dat echt wilt doen, is het wel van belang dat je een doel voor ogen hebt. Welke kant wil je op? Waarin wil je groeien, leren en ontwikkelen? Of leer je van het moment of de kansen die voorbij komen? Dat is dan natuurlijk ook een keuze.

Wat ik doe en wil blijven doen, is organisaties en mensen (een organisatie bestaat immers uit mensen) blijven helpen, ondersteunen en adviseren over hoe ze kansen kunnen halen uit veranderingen. Veranderingen nemen toe en gaan alleen maar sneller. Het gezegde ‘De enige constante is de verandering’, is een feit geworden. En organisaties en mensen zijn daar niet klaar voor, of kunnen niet direct en pro-actief daarop anticiperen. Veranderingen kunnen een gevaar vormen voor je organisatie. Dat lezen we helaas maar al te vaak of maken we zelfs zelf mee. We moeten daarop beter berekend zijn. Het lijkt misschien nu alsof veranderingen alleen maar negatieve gevolgen hebben. Dat is absoluut niet waar. Sterker nog; veranderingen kunnen ook kansen bieden! Het is van belang dat je ook daarop voorbereid bent! En niet dit moment mist, omdat je een memo niet hebt gelezen, of geen idee hebt wat jouw klant, burger of collega van je verwacht.

Wat ik nodig heb om te kunnen groeien, te leren en mezelf nog verder te ontwikkelen? Mooie ontspanningsmomenten met familie, vrienden en collega’s. Tijd voor sporten, tijd voor het lezen van gekke en mooie boeken. Maar vooral ook nóg meer en beter samenwerken met logische, maar (vooral) ook onlogische of ongebruikelijke partners. Dit wordt voor mij een jaar van het spontane, het innovatieve en vooral het leuke en gekke. Hoe ik dat ga doen? Een eerste stap is door het delen van mooie en leuke ontwikkelingen en de focus te leggen op het positieve. En door vooral gek te blijven doen… Ik wens iedereen dan ook een gek, innovatief en positief 2016!

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *