‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg…’

Het lijkt een open deur, maar toch kiest bijna iedereen voor dezelfde weg: Is er een probleem op te lossen, een beleidsstuk te schrijven of een visie te ontwikkelen? Mensen kiezen elke keer voor dezelfde aanpak. Doe het eens anders! Kies deze keer voor het verstrekken van jouw opdracht aan Serious Ambtenaar.
Ambtenaren uit de gehele overheid doneren twee vrije dagen om andere organisaties te helpen. Bijvoorbeeld met het oplossen van een probleem, een vraagstuk of door input te geven aan een visie of beleidsstuk. De mogelijkheden zijn enorm. Door te kiezen voor deze aanpak, haal je mensen van buiten naar binnen. Mensen die vaak weinig of geen (beleids)ervaring hebben met het specifieke onderwerp, maar er wel een gevoel of een idee bij hebben. Het zijn mensen die er zelf voor gekozen hebben mee te werken aan jouw opdracht.

Blog novemberAls opdrachtverstrekker en als vrijwilliger weet ik hoe leuk het is om aan Serious Ambtenaar bij te dragen. Als opdrachtgever krijg je te maken met nieuwe collega’s en neem je deel aan een groep, die je zelf niet zo snel tegen zou komen. Je leert van vraagstukken en vormen van aanpak die anderen toepassen. Maar je krijgt ook oplossingen waar je zelf niet aan gedacht hebt. Je wordt weer even uit je comfortzone gehaald om op een andere manier naar het betreffende vraagstuk te kijken. Het is innovatief en creatief, doordat je niet langer doet wat je al deed. Een manier van werken die goed past bij de ambtenaar, opdrachtgever én vrijwilliger van vandaag en morgen. En vergeet niet dat je ook nog eens bijdraagt aan een goed doel, namelijk Serious Request! Geïnteresseerd? Meld je aan via Serious Ambtenaar.

 

Delen via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *